Русия подготвя евакуация в окупирания град Армянск в Северен Крим след скъсването

...
Русия подготвя евакуация в окупирания град Армянск в Северен Крим след скъсването
Коментари Харесай

Украйна: Русия готви взрив в кримски завод

Русия приготвя евакуация в окупирания град Армянск в Северен Крим след скъсването на язовир " Каховка ", както и " саботажни интервенции " в цех в района. Това заяви украинското военно разузнаване на 12 юни.

Според отчета дефицитът на вода, постъпваща през Севернокримския канал, е нарушил сериозно действието на завода " Кримски исполин " - фабрика за произвеждане на титанов диоксид.

Съобщава се, че е в ход подготовка за евакуация на съветските марионетни водачи в региона, както и на локалното население.

Военното разузнаване на Украйна допълва, че Русия може да спре изцяло производството на завода. Според него инженерите са залагали експлозиви в оборудването.

" Терористична офанзива против дружество " Кримски исполин ", която съветските нашественици приготвят, ще значи изкуствена техногенна злополука, ужасна по своите последствия ", написа военното разузнаване на Украйна. Причината - в атмосферата може да бъдат изпуснати към 200 тона амоняк, съхраняван в оборудването.

Подобна злополука би заплашила Армянск, Красноперекопския регион в Крим и южните региони на Херсонска област, се споделя в отчета на разузнаването.

На 6 юни съветските сили унищожиха язовир " Каховка ", предизвиквайки една от най-големите екологични и филантропични произшествия в историята на Украйна. Пробивът съставлява сериозна рецесия във водоснабдяването на Крим, като прекъсва водния поток от през Севернокримския канал към окупирания от руснаците полуостров.

На 11 юни Министерството на защитата на Англия заяви, че този канал черпи вода от язовир Каховка - " от вход, ситуиран по-високо от дъното на язовира ". Към 9 юни обаче равнището на водата в язовира " евентуално е спаднало под равнището на входа " и " скоро водата ще спре да тече към Крим ", гласеше отчетът.

Местните пълномощници нямат явен проект за противопоставяне на дефицита на прясна вода и вместо това омаловажават рецесията, заяви през уикенда Националният център за опозиция на украинските военни.
ТЕМА преди 4 часа 1221 преди 7 часа 1031 преди 21 часа 1171
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР